fredag 24 februari 2012

Sköönt i huvudet

Jag är helt sköön i huvudet just nu efter ett andningsterapi pass med Queen.. Nu när det inte är så kallt längre har jag börjat sätta igång henne. Longerade över bommar igår (skritt) och böjde henne, högst 5 min för att komma igång och känna lugnet..
Idag longerade jag henne igen över bommar i skritt och trav, där hon lyckades bli ganska avslappnad. Böjde nacke hals, sänkte huvud mm för att slappna av ordentligt där och släppa spänningar. Satt sen upp och gled runt. Inte för att hon är hyperstressig men kan bli och man känner redan stressen i kroppen på henne när man sätter sig upp, och jag vill ha en lugn avslappnad häst redan från start ( ehh start?! Hon är 13 år, och ja ibland får man helt enkelt gå tillbaks till start och börja om ). så gled omkring på en tygel för att få henne att inte bara följa tygeln utan även flytta för tygelpåläggning och framförallt för att inte riskera att dra i henne. Rida mycket med sätet och Framförallt!! ANDAS, andas överdrivet och lugnt, för att få ner lugnet i henne, få henne att även känna lugn med ryttare på ryggen!
Detta tog oss ungefär 25 min och sen får det räcka när vi båda är så avslappnade som möjligt. Sen stod hon även och gäspade av utmattning och lugn i huvudet, såå bra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)