fredag 4 maj 2012

Ricky i blå grimma

Medans jag packade upp grejer i nya stallet hittade jag en blå repgrimma som Ricky skulle ha dirr! Han älskar blått och inte rosa som han hade på lindorna när jag hämtade han, stackars gubben. men nu är han glad igen :) han fick följa med på tur med Miranda, första gången hon var ut här på nya stället. Lite läskigt att gå över järnvägen och att gå förbi kacklande höns, men inte presenningen som prasslade på andra sidan. Dom var iallafall jätte duktiga sen och fick trava på lite för att börja komma i lite kondition :) tänkte ösa spån i alla 5 boxar för att kunna ta in plupparna ifall det blir mycke regn och snöväder, men wtf de tog ju en evighet så hann bara två! Vattnar och grejar dessutom eftersom jag verkligen inte vill att dom ska stå i dammigt! Fastän det är bra ventilation i stallet, båda dörrarna står öppet på dagarna och ena på natten, luftluckor i varje box + fläckt ifall det behövs. Detta kollade vi väldigt noga innan jag bestämde mig för att flytta hit eftersom jag alltid varit emot instängda hästar och i framförallt dålig miljö! Nog för dom aldrig kommer få stå inne mer än några timmar för jag tycker hästar mår bäst av att gå ute så dom kan röra på sig oså ska ju mitt utestall flyttas hit så dom har skydd :) och jaa jag trivs! Hästarna ligger och sover i hagen mm så ett gott tecken på att dom också trivs. Katterna är helt galna och har fångat minst en mus i stallet, sweet. Bebbe/Nero min hund är nöjd bara han får se att alla andra är glada <3 dessutom har jag börjat ta mig tid att gå ut och gå med han istället för att han ska springa runt i skogen och pissaskita och vara med och rida. Vet inte vilket han gillar bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)