tisdag 3 juli 2012

KEEP STAR - 9 augusti 2008

Datumet då min Starprinsessa kom hem..
Jag hade kämpat flera år med min första häst, att han skulle få ett bra, lugnt och värdigt slut på livet efter travet. Att ta beslutet själv att han skulle få gå till himlen eftersom hans kropp var slut, det tog hårt på krafterna jag orkade och hade ingen lust alls med ny häst sen. Mamma tyckte att jag skulle börja om helt från början med en "riktig" häst, helt oförstörd.

Så en dag på sommaren flera månader efter Kingens bortgång kände jag mig redo! Letandet efter en oförstörd häst började, den ena efter andra annonsen vi ringde på var såld mm och jag gav upp gång efter gång. Tills Star och hennes kompis dök upp, oridna unga damer..
Åkte dit och först tog ut Stars kompis eftersom hon var mest sugen, märkte direkt att det var något fel i knäet och Nej inte skulle vi satsa på någon häst med problem! Fick hämta Star i hagen trots att hon hellst ville vara i skuggan och att ingen skulle varken se eller peta på henne..
När jag väl tog ut henne ur hagen vågade hon vakna och visa sitt rätta jag, så söt och trevlig! Rörde sig fint och var riktigt stor med den fina färgen! DEN hästen ska jag ha.

Alternativen stod i annonsen 4000 eller livstidsfodervärd. Eftersom papper inte var fixade på henne tog vi henne på foder sålänge, för jag ville bara ha hem henne! Och så bar det av nästa vecka och hon satte sig in i flocken ganska snabbt.. Jobbade henne dagligen från marken och cyklade ner till betet och var med henne flera gånger om dagen. La på sadel allteftersom och när hon varit hos mig en månad satte jag upp, med mamma bredvid såklart. Och där satte våran resa tillsammans fart!

Allt gick så fort och bra eftersom både jag och Star var så himla nyfikna på livet och tillslut hade vi kommit så långt att vi gick riktigt bra western och ville ut och tävla.. Papprena från Stars ägare var fortfarande inte fixade, så vi sa att vi kommer med pengarna och fixar papprena själva. DÅ skulle gubben plötsligt ha 10 000 kronor för henne. Vad skulle vi göra? Vi hade ju kommit så långt och det fanns inte i hela världen på kartan att jag skulle lämna tillbaks henne. Det var bara att åka ner till Solvalla med pengarna och få ett kvitto.

Jobbade sommaren och betalade av varenda öre på henne och hon är Min i alla papper! Vi tävlade första gången på E-nivå. Western riding och western horsemanship.. I western ridingen var hon så fin!! Vi fick mest poäng men gjorde ett litet fel, backade för kort så fick ingen placering. I horsemanshipen gick det också bra tydligen, dommaren såg verkligen oss och vårat samspel, vi vann! Trodde inte mina ögon öron och tår. Grät och sa att det är inte sant, kollade poäng och bedömning och det Var sant! Världens bästa häst!

Tävlat några fler gånger tex ganska bra i trail och ranch. Insett att jag inte är så tävlingsinriktad och vill istället fortsätta med fler hästar, visa att det verkligen går. Och visa folk hur underbart vi kan ha tillsammans med dom här djuren! Och här står vi idag.. och tänker fortsätta med detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)