tisdag 28 augusti 2012

Fyfan

Ja fyfan för 4åring! Red Miranda i padocken igår, på bett.. (dom rids alltid i grimma men ska även kunna ridas på bett, spec Miranda inför framtiden;)) Fyfan va fin och fyfan va fin hon kan bli. Red och höll ut henne på fyrkantsspåret och ordentligt ut i hörnen. Över bommar och box, vände lite. Flyttade kroppsdelar oså. Och hon börjar verkligen förstå meningen och få motivation att arbeta. Ställde upp två rader med koner bredvid varandra och hittade på lite mönster att rida. Snäva svängar mm, och även där börjar hon se mönstren med mig. Travade mönstren och fyrkantsspår sen lite galopp mest på stor volt. Men så bra, hon tar båda galopperna fint. Så himla glad och positivt. Hade boxen som en viloplats och pustade emellanåt. Eftersom vissa kan bli stressade i box och mellan bommar så ska hon redan naturligt nu från början känna trygghet och lugn i boxen.

Efteråt var hon ovanligt jätte nöjd och det verkligen syntes. Tillfredsställd till max verkligen och nöjd med sig själv, tjurade inte ens när vi gick förbi Ricky i stallet.. Vilket hon Alltid gör annars, utan anledning. Så hon oftare får jobba ordentligt och blir nöjd kan vi ju hoppas att hon blir snällare mot dom andra!:)


Ricky var så himla söt (som vanligt) och sugen på att göra något. Och dessutom har han sett ut att ha gått bra några dagar i hagen. Så tog ut och longerade han, trampa igång i skritt som såg bra ut och sen testa lite trav. Lite stel i rumpan, men de är ok, annars såg de bra ut. Stretchade bakbenen ordentligt på han och sen va han Såå nöjd :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)