tisdag 12 februari 2013

Mitsubishi outlander

Gick ner till en plan och longerade Ricky och Star idag. Star fick börja att kolla på och så bytte vi av några gånger. Star grejsade mest, åt buskar, kissade och så.. Medans Ricky stod och vrålblängde på oss, peppade lite "komigen kämpa Star, beeeach 2013" hehe men lovar att får vi tillstånd så blir det beach med hästarna i sommar!

Ricky var iallafall söt och duktig när jag longerade, började försiktigt med lite trav eftersom de va så mycket tung snö.. Många pauser och andas. Men han klarade det bra och va stark och uthållig han blivit alltså. Fick till galopp sen också, fick kämpa.. busa och galoppera bredvid han för att få igång, blev helt svettig själv av att busa i snön. I högervarv, där han har svårt för trav, ville han knappt gå ner från galoppen tillomed medans vänster var svår och dryg.. Blev mest bock och skutt där, men kämpa! Det tar sig ju uppenbarligen. Provade galoppera han efter Miranda häromdagen utan bättre resultat så longen är tydligen det vi lär göra.

Staren tyckte tillomed också det var drygt i snön, lilla otränade stumpan då. Men jobbade på fint stundvis, sänkte huvudet och arbetade med ryggen. Fick lite busgalopp men bara kämpa på och få upp muskler att orka och sluta med buset ;)

På torsdag lämnar jag in min lilla bil för operation. Drygt att jag köpte en bra bil för att dra mm så går kopplingen sönder men nu ska han fixas. Lite orolig oså, men det går säkert bra.. Sen kan vi ut och resa om vi känner för det, funderar iaf på att börja åka lite till ridhuset. Vill ju ha uthålliga stabila hästar i skogen men även rida och jobba dom på banan. Se bara vilken bra häst Star blev av varierad träning fram tom tävling. Vore iaf himla kul för Ricky och Miranda som aldrig varit i ridhus och självklart Star som älskar att resa och besöka ställen. Fan va vi varit på flera ställen mycket och tränat egentligen där i början och vi gillade det. Flera ställen kring Avesta för Maggie (AR), Långshyttan för Anders (western), Gustafs för Emelyne
(western), Pärlby för Carro (NH). Vill ta med Alla mina hästar överallt och träna!! Lära oss mera, utforska, upptäcka och utvecklas. Men det får tas itakt med tid och pengar :) Justnu har vi det bra ändå men man kan alltid lära sig mer och bli bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)