torsdag 23 maj 2013

motionera m bil

Idag tog jag och motionerade mina hästar med bilen.. Nehe, skojjade! De gjorde jag inte. Men däremot motionerade dom sig själva medans jag åkte till stan en snabbsväng. Grannen hade hört det laddade nere vid oss och tänkte nu jävlar kör dom med travhästarna. Men ju närmare det kom så insåg hon att det inte var trav och det gick Fort! Förbi flygandes kom mina hästar, med Ricky i täten. Hon hade skyndat sig upp och fått ögonkontakt med Star och ropat Star nu stannar du!! Men Star sa bara, trodde du ja?? och brassade vidare. Min första fråga var såklart, såg Ricky stapplig ut? Men Gud nej dom hade flugit så fint fram över vägen allihopa, hehe. Min turbo fick ladda hemöver och en bit upp hittade jag dom betandes vid vägkanten. Slängde faktiskt ett öga på betet också ifall dom skyndat dit över skogen, men icke. Men där stod dom efter vägen och fick snällt gå med hem bredvid bilen. Så duktiga och trötta :) sen fick Miranda gå ut och plocka bajs till kollamaskenprovet.

Till varje vår hör väl en liten smitning. Minns förra året i Näsby när hästarna smet ut på riksvägen! Jag sprang och jag sprang i mina stövlar, nyvaken.. Då jag kommer ut och ser över åkrarna på riksvägen, bilar och människor överallt och mitt i allt.. Mina hästar! Första tanken va då, okej alla står upp, ingen har blivit påkörd. Tacka gode Gud! Sen sprang jag och vägen har aldrig varit längre. Tillslut kom s med grimmor och jag fick fint vandra hemåt med fyra hästar i släptåg på riksvägen med bilar fort åkandes förbi. Ricky var kvar hemma han och yrade omkring, han hade sprungit åt andra hållet mot järnvägen han.

Ja herregud vad jag tycker om mina små djur som får hjärtat att slå lite extra snabbt ibland, benen springer snabbare än vad dom egentligen kan och konditionen håller iallafall en liten stund ;) En sak har jag då lär mig genom alla händelser i alla år, att försöka andas så mycket som möjligt, slappna av och inte brusa upp. Hysteriska och stressade människor gör det bara svårare för hästarna att hålla ordning på sig i sånna situationer. Idag satt jag där i bilen, hade de väldigt chill med hästarna omkring mig, höll ordning på hästarna genom rutan med repen och gled nerför backarna. Härligt sätt va?? Haha. Lite lat men vafan hade ju fulla bilen med matvaror, kunde ju inte bara lämna det..

2 kommentarer:

  1. Usch för lösa hästar! Det är som att åka berg och dalbana utan de härliga känslorna :) Skönt att det gick bra och att du har så himla coola hästar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det! Ja dom var liksom som "Tack för att du hämtade oss, vi hade ändå tänkt gå hem snart." :)

      Radera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)