tisdag 11 juni 2013

ridit x4

Idag släpade jag med mig några sadlar ner för att prova om någon passade pojkarna. Och jepp, min Dakota semiQ som Ricky växte ur efter en halv dag, passade Trusten! Än så länge, han har mycket att bygga så lär vara uppmärksam så det fortfarande finns plats att bygga. Rickysen var himla sugen att följa ut, första gången han får vara "lekledare". Kallar det så första gången vi är ut ska visa nya hästar hur vi jobbar ;) Första gången för Ricky alltså, och vilken harmonisk duktig pojke! Hade jag knappt kunna tro om han för ett år sen. 

Dom knatade iallafall på fint och glatt genom skogen. Men vid en bäck blev Ricky tveksam, då Trusten glatt rök in och gick fint före. Självklart lät jag han göra det! Hjälpa Ricky och han växte flera centimeter i stolthet Trusten! Så duktiga hela vägen hem bland hus också. Sen tillbaka till lilla vildhingsten Driving/Druvis. Han är seriöst som en hingst eller 4åring i hagen när man är iväg med Trusten och hans fina flickor rör då inte han i ryggen längre ;)

Efter att Ricky och Trusten ätit sin havre, kollat fötter och blivit avborstade.. så la sig Ricky och rullade alldeles intill Trusten helt obrydigt som heller inte brydde sig, sen gick dom långt ner i hagen och åt tillsammans bara dom två. Bästa vännerna!


Sen var Druvisen plötsligt himla sugen att följa med ut. Och Rickys nyaste sadel passade han fint(så nu behöver jag köpa en till bara;). Star stod och gäspade och såg trött ut så Miranda fick bli lekledare den här gången. Druvis var väldigt glad och vi gick över en liten träbro så fint och plötsligt var vi hemma vid betet igen. Satt mig upp och kände (vilket jag gjorde på Trusten också), på en tygel. Backade med sätet, tog nåt steg fram, stoppade och klev av. Mina superpojkar! 

Kan då säga att hur dom än va innan dom kom till familjen Karlsson (förra ägarna) så krävs det lite av dom som hanterar dom att hålla dom så livsglada, lydiga och följsamma. Det har dom verkligen lyckats med och jag är glad att jag hittat dom här pojkarna som bara visar mer och mer hjärta och härlig personlighet! Nu får vi bara hoppas att deras gamla travar kroppar och dom själva klarar och vill vara med några år till med oss :) Ser verkligen fram mot det här!

2 kommentarer:

  1. Härligt! Ser alltid så mysigt ut när du har hästar på släp vid ridning. Ska börja få med Lillkorven nu när jag rider Kajsa också. Om du har någon unghäst hemma, brukar du ta med den då också? Hur har det gått första gångerna i sådana fall? Nyfiken innan jag ska köra mitt. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det härligt :) vad kul! Har faktiskt aldrig haft någon unghäst. Visserligen var Miranda bara 4år när jag började, det kanske räknas som unghäst fast hon beter sig mest som vuxen ;) Men den viktigaste delen tycker jag är att hästen du sitter på hjälper till att hålla koll i början. Tex stannar ni så ska hästen på släp såklart också stanna med flocken, och då är inte vi människor alltid snabba nog att vara med och korrigera lika bra som hästarna. Det kan hjälpa med att bara backa upp hästen du rider mot den hästen som går med, då brukar dom snabbt fatta att här går vi tillsammans och följer varandras steg :) lycka till!

      Radera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)