torsdag 12 september 2013

Vätskebrist

Idag var vi iväg till Sven på Alyose med Trusten. Superbra att vi fick en tid så snabbt och trots att varken jag eller mamma egentligen hade tid så trotsade vi våra chefer och åkte!

Jag hade pratat med Trusten dagen innan om kommande lilla resa, att det skulle gå så bra, vi skulle få reda på vad som tyngde hans kropp och sen åka hem till kompisarna igen.. Och att han även kunde rådfråga Star om han va osäker, Star älskar att åka till Sven! Han hittar alltid rätt.

På morgonen när jag kom ut och skulle ge frukost så stod Trusten redo vid grinden för avfärd, men tyvärr fick man vänta lite, äta frukost och kamma till sig. Sen skyndade han glatt in i transporten. Star fick tyvärr inte följa med då våran transport fortfarande behöver en ny axel och det blir för tungt med två stora fina hästar. 

Sven sa direkt vätskebrist, att han va fin i hullet men vätskebristen gjorde att han ser urmärglad ut. Det förklarar ju mycket! Att han verkat yr mm, vem skulle inte bli det om man inte fått i sig ordentligt med vatten?? Dessutom hade han ont i vänster bakknä, så i med blod där från Trusten själv och sen in och fixa ryggen som tagit stryk av att gå med ett ont knä. Och vips var det klart och Trusten såg bara förvånad ut och undrade om man inte fick nå mer behandling.?

Men så enkelt var det, som alltid vid Sven.. Han ser då allt. Med råden att lura i han salt så han börjar dricka och få upp vätskan i kroppen, gröngröt på knä och knutlösa på ryggen och en annars fin häst så var vi väldigt lättade på hemvägen. Och Trusten fick ställa sig i boxen efter hemfärden med sin mat (med salt i) och hö (med salt över) och efter nån timme hade han druckit en halv stor hink med vatten. 

Bara fortsätta så och hoppas se snabba resultat så plutten blir pigg igen :) och fin som han var här i början av betet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)