lördag 19 oktober 2013

lite snö

Igår hade det kommit lite snö.. och massa vatten, mer än så är det inte. Ganska mysigt ändå. Och så är det nog älgjakt så vi höll oss på vägen. Miranda jobbade på riktigt fint, tog tag i att jobba ner huvudet och upp ryggen. Eftersom det sitter i hennes grund att man tar i tygeln betyder sänka huvudet så var det inte svårt att få till, sen bara klämma lite med benen. Liite jobbigt att bära sig men det lär ju byggas upp, funkade några steg i galoppen också. Hon provkörde dom nya easybootsen, dom passade henne perfekt! Dock vet jag inte om jag fattade hur man satt dit dom för satt dom inte för spänt så lossnade spännet och slog när man gick eller sprang..

 Har satt upp en himalaya saltsten längst bort i hagen också så att dom har något att roa sig med där.
Ricky och Driving skulle också ut och jobba på vägen men Driving hade ingen lust och Ricky hade mera lust att stanna på gården och jobba från marken. Lite över bommar, flytta rumpa och bog, sånt som han kan väldigt bra och lätt men kan bli liite lättare och snabbare på. Gick mot husväggen och började sidepassa lite, men det var roligare att äta gräs. Sen tog vi tag i vårat största projekt, att sänka huvudet vid tygeltag. Han är annars så himla rädd när man tar i tygel, fastän han bara har grimma, antagligen efter allt slit i munnen från travet.. Men nu fick vi till lite att han kände att tygeltag - sänka huvudet - eftergift och beröm! Som den gamla travare han är så har han såklart haft väldigt svårt att böja nacken men det har lossnat något och nu kunde vi böja åt båda hållen från en sida. Sen blev det så att vi bara lattjade omkring lite med han mest lös och försökte oss på lite saker, det gick jätte bra typ 8/10 sekunder och dom andra så fick han syn på gräset eller flög i luften och sprang ner till höbalen.. ;) Skönt det ska bli med corallpaddocken sen.. Visade lite för mamma och sen stod Ricky flera minuter och var helt faschinerad över Aztas flexikoppel.. Kunde man äta, hålla i här, eller där, äta i hålet, bita sönder den?? Så himla spännande och han är verkligen en rolig häst när han får leva ut sina behov och ideer.

1 kommentar:

  1. sv; jaa det är helt underbart här, fast lite väl kallt ibland! Hade inte varit fel med vinterstuga i spanien eller något ;)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)