onsdag 15 januari 2014

Star + AR

Jag och Star har klampat in rejält på det här med markarbetet i AR, akademisk ridkonst, igen. Efter att min prinsessa genomgått en operation för griffelbensfraktur september 2012 så har hon aldrig blivit riktigt bra igen. Själva benet som hon opererade är röntgat och funkar som det ska, men resten av hennes kropp har inte hängt med. Hon har varit svag, spänd, haft ont och jobbat fel med sin kropp. Trots att hon inte kommit igång än så har hon jobbat fel med sin kropp bara i hagen och allt när hon rört sig och det blev bara en ond cirkel. 

För snart 5 år sedan när jag fick min prinsessa så började jag försiktigt själv med all hantering och insittning för att sen börja träna regelbundet för AR tränare, akademisk ridkonst. Jag vet egentligen inte varför eftersom vi skulle bli westernstjärnor och jag fattade inte så mycket. Men det satte en riktigt bra grund för oss i markarbetet. Efter att ha följt några riktigt bra ARbloggar som skriver bra om det AR handlar om, att få hästen att jobba rätt biomekaniskt, så börjar jag nu förstå.. Att det är det Star behöver igen, påminnas att jobba rätt med sin kropp, få med bakbenen som hon glömt och säkert stängt av iomed operation och flera månader i box med bandage. Vi kan övningarna, har kapson (japp fortfarande med leoludd) och dessutom älskar Star att göra det här igen!

Hon lyser mer och mer trots att det kan vara jobbigt att jobba sin lilla lurviga igen. Vi kan ta en promenad med kapsonen och här och där sätta in någon övning. Och det bästa, när jag hämtar henne i hagen så trär jag bara själva huvudtaget över halsen på henne så får hon gå omkring lite som hon vill på gården först (som vanligt..). Idag gjorde hon och Nero(hunden) bus och gick och ställde sig ute på vägen, skitungar. Och Star nafsar gärna Nero i svansen på promenaden, men det får han stå ut med efter att ha försökt hoppa på Star när hon rullade i hagen ;) Sa jag att hon lyser igen??

Jag och Star innan vi slutade träna AR. Hade precis börjat ha en Alta Escuela i munnen på henne. Stolt och fin liten Star. 

1 kommentar:

  1. sv; ja nu syns den ;) Fick bara upp din google sida förut hehe =)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)