torsdag 20 mars 2014

Nya repen

I veckan så var jag ut och testade alla nya rep som jag gjort åt varje häst. Jag sadlade Miranda och tog resten av hästarna på släp. Jag var lat men tyckte ändå att jag kunde testa att ha bullsnaparna på repen. Det fick jag ångra direkt, Mandi började bocka men vande sig något. Under hela turen var hon irriterad på den tunga haken och repen svängde väldigt onödigt mycket på alla hästar. Annars funkade, kändes och passade repen perfekt. Idag så tog jag av bulsnaparna när jag, Miranda och Ricky var ut och galopperade i snön.. Mycket lugnare rep och nöjdare hästar. Så där fick jag en påminnelse varför jag inte haft hakar på mina rep på några år, det ger BARA massa onödig negativa signaler. Hellre ett lugn rep säger vi iaf. Men när vi ska upp på highline så har vi hakarna att sätta dit. 

Få se vad vi hittar på nu till helgen ;) Förutom att vara ute i skogen så ska jag börja fixa nya matchande grimmor också.. Som snart också finns i webshopen! 

2 kommentarer:

 1. Vad kul att webbshoppen börjar ta form ��

  Hmm.. Har i ärlighetens namn aldrig funderat på vilken typ av spänne jag har på repet. Alice har ju alltid haftcdet trycket sedan jag började jobba henne så hon är ganska van vid den tyngden.

  Intressant hur de visar på en gång att de inte tyckte om de hakarna. De är duktiga på att prata om man bara vill lyssna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alltså jag har aldrig haft hakar men tanken var inte att ha det heller.. förrän hästarna ska sitta på highline då det är nödvändigt med hakarna med svirvel :)

   Radera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)