söndag 13 april 2014

Bestigit ett kalhygge

Ja det var vad jag, Ricky och Druvan ägnade oss åt i lördags. Jag ville bara ta oss över där och visa att det går fan att rida Rakt Genom skogen om man vill det! Dock fanns det på nån gammal karta en halvt utsuddad stig. Vad fann vi?? Ett kalhygge! Vi började med att gå vägen ner, övertyga pojkarna att om vi fortsätter här så ska vi ut på nya äventyr och det kommer bli Kul. Gick upp en stig där Ricky varit nyfiken att utforska flera gånger, så redan där började det bra. Dock var det ganska sönderkört av maskiner men övergången vid vattnet var så fin. Och Ricky kunde nog stannat där föralltid. 


Vi fortsatte ut på kalhygge där det fortfarande syntes litet av en stig. Dock hade den svämmar över och träd hade ramlat som plockepinn.. Så vi klättrade högre upp för att ta oss förbi och upp kom vi på världsfina utsikten!


Vi fortsatte bortåt in genom skog, över diken och ut på ytterligare ett kalhygge. Vi stannade för att kolla den där gamla kartan.. och joda vi va bara en bit bredvid stigen. Efter en stund var vi tillomed på stigen, som inte fanns. Haha, men vi fortsatte ändå på den obefintliga stigen och Ricky började mer hajja. Han började se stigen som jag såg, som inte fanns. Igenom en skogsdunge så fanns den faktiskt och då gick det upp för Ricky att nu var vi verkligen på rätt väg. Han blev så självsäker, han visste precis vart vi skulle in i skogen (egentligen visste ju ingen av oss de) Och plötsligt var vi här, dock hade dom kört ut virke där men vi balanserade på mitten.


Längre fram så fann vi vad vi bara sett fanns där i våra huvuden, våran bästa grusväg hemma uppe i skogen! Vi hade alltså ridit rakt över skogen i ingenstans och hittat alldeles rätt.


Vi alla tre var såå stolta och jag undrade om vi inte skulle testa en galopp? Jomenvisst, Ricky tog galopp, höll den uppför en liten backe, samlade sig ytterligare nerför en aning och sen några meter uppåt igen. Hela tiden balanserat, utan nån som helst bockning! Min fina lilla travare. Vi stannade, kliade, pustade och var mer än väldigt nöjda. Druvan var lite trött då han fått trava på, han tar inte galopp själv utan ryttare, än. Vi skrittade glatt hemåt förbi sjön och vid sista uppförsbacken innan dom långa backarna neråt så undrade jag, ska vi inte testa igen? Johoda, samma fina lugna galopp. Jag kunde inte hålla mig från att brista ut i ett "wooho" och låta Ricky länga något steg. Min keps flög av i vinden och pojkarna stannade snällt och lät mig fixa det. 

4 kommentarer:

 1. Låter helt underbart! :) har du något tips på hur jag får min travsäkra travare i galopp? Jag vet inte hur jag ska börja, folk kommer med alla möjliga tips, som att trava så snabbt att de faller i galopp, eller hoppa ett hinder i trav och landa i galopp, men inget har tilltalat mig riktigt än.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det också! :) Har skrivit ett inlägg nu om Rickys resa till hans galopp idag.. Jag tror Inte på att stressa/springa in i nånting, aldrig någonsin, speciellt inte med en gammal travare. Dom behöver lugn, känna lugn i skritten, traven och aldrig gå fram förrän lugnet finns där. Och bärighet är också a och o! Rid i skog och mark så att han för röra på hela kroppen och hitta balansen, jag travar gärna mina travare på stigar med rötter mm på lös tygel för att dom själva ska hitta balansen. Sen som du kan läsa så lyssnar mina på röstkommando och Ricky tog framförallt efter Mirandas steg (miranda är halvt kallblod, dom faller lätt in i en galopp om dom lärt sig det bra) såå jag tror, när du har fått igång ridningen med ditt kallblod och kan galoppera den, ta med ditt varmblod efter? Testa dig fram, rusa aldrig in i något, lek, ha kul, andas och nöjj dig Alltid med ett steg åt gången! Jag tror på dig :) Lycka till

   Radera
 2. Åh vad härligt! Önskar vi hade sådana ridvägar hos oss. Tyvärr så är det lite begränsat. Skönt att ha det samspel som ni har och kunna ta sig fram tillsammans sådär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dock var det ju inte en väg.. inte ens en befintlig stig :p bara ett kalhygge, men det funkade ju det också!

   Radera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)