torsdag 10 april 2014

Tunga dagar

Efter regn kommer solsken, eller vad de är man säger.. I nästan 3 dygn regnade det nå fruktansvärt! Ibland tror jag att jag ska bryta ihop och stalla in hästarna hos nån fattig bonddräng. Att slippa komma hem sent på kvällen efter jobbet och vara tvungen att kliva ut i pissregn och lera för att mata hästarna, som har det såå fint och väljer om dom vill stå inne eller ute. Bara den grejen att dom lever ett fritt fint liv nu gör att jag ger mig själv en käftsmäll, Aldrig att jag skulle byta ut det mot uppstallning! Lite lera och regn har ingen människa dött av.

Eftersom jag inte är sån som varken gnessar i timmar med handduk eller ställer in hästen i ett pissigt stall på tork för att få på en sadel.. så fick det helt enkelt bli promenadskorna på för hela bunten! Första dagen hade jag alla rep trasslandes i händerna, då var Ricky snäll och tog över och ledde åtminstone Miranda :) Andra dagen hamnade han sist på släp efter Druvan. Heltokig! Ricky alltså, han sparkade vilt bakut (tur ingen gick bakom), stegrade hit och dit, bet Druvan och var allmänt tossig. Tills Star fick nog och satte en hov i bogen på han, inte alls hårt men bestämt. Sen var han snäll, tack för hjälpen Star :) Sista dagen med promenad så tror jag nog vi sprang mer än vad vi gör när jag rider. JAG sprang alltså, Haha herregud. Behöver jag ens säga att jag snubblade på repen minst två gånger? Men efter en stund så travade 4 hästar, hund och lilla jag längst fram UTAN att flåsa ihjäl mig, snubbla och bryta näsan. Idag var solen tillbaka!2 kommentarer:

 1. Äh, Så länge de har någonstans att gå in och skydda sig från det mesta av nederbörden så klarar de sig.

  Himla synd att i princip alla lösdrifter här omkring endast är för islandshästar eller är på tok för långt bort. Vill man dessutom träna med ridbana så blir utbudet minimalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis!
   Måste glömt att fråga, men vart i landet bor du? :D Man får ju hoppas att lösdrifter är på frammarsch överallt i landet, därför jag alltid byggt eget. Och hade jag pengar oså så skulle jag gärna bygga tio till åt alla hästar i landet :D

   Radera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)