måndag 19 maj 2014

Idag var en sån här typisk jätte bra dag som vanligt med hästarna innan jobbet. Star och Druvan mumsade lite gräs på gården innan vi skulle ut på en promenad. Dom var så fräscha (och jag med) att vi tillomed kunde trava en hel del tillsammans. Star är ju annars inte så stark än att hon kan trava samsat, men de börjar komma nu. Och dessutom Vill hon det, det är viktigt för mig, att hästarna ska vilja det vi gör annars får de va. Tex frågar jag om vi ska trava, hajjar dom till så ber jag om trav, men går dom bara och surar så får man vänta och se om något är fel eller om dom helt enkelt inte har lust. Dom verkade så nöjda efter medans jag fixade med hovar, raspade lite och kliade knottbett (måste koka flygfämedel!) Sen var det Mandi och Rickys tur ut efter lite gräsätning. Bara en snabbsväng med barbackapaden på Mandi. Ricky kunde nu gå utan boots igen efter att ha varit lite öm nån vecka, så skönt. Han travade dessutom avslappnat bredvid med sänkt huvud, annars brukar dom bli att tjura och höja huvudena. På hemvägen bad jag om galopp och han tog den fritt bakom och höll den, tog ner dom och gjorde om bredvid, så himla fint. Behöver aldrig säga så mycket om Mandi eftersom hon bara hänger med under mitt säte ;) så duktig de är hon också!

Mina fyra hästar är så himla olika på alla vis, färg, form, höjd, längd och sätt. Dessutom väldigt skillnad på Stars kondition mot dom andra då hon gått knackigt något år, men hon börjar såklart komma ikapp. Druvan är en smalare typ som inte behöver springa så mycket och Mandi har lätt för att bli fet och behöver springa. Så det är ett litet plock med allting. Visst börjar dom komma i ordning med samma takt iomed att jag kan ta ut alla fyra mer tillsammans. Och jag tycker om varenda en av dom fyra så obeskrivligt mycket så det finns ingenting jag nånsin skulle vilja ändra på! Mina käraste små stollisar, från höger Druvan, Ricky, Star, Mandi. observera att Star lipar på bilden.


1 kommentar:

Tack för att du lämnar ett spår efter dig hos oss :)