Turridning

Turer
Hos oss kan du följa med ut på tur i mindre grupper med våra trygga Kiger mustanger i skön natur. Ni guidas under hela turen av Sara som har över 8 års erfarenhet av turridning. Innan varje tur så får ni en genomgång i hur ni stannar, får hästen att gå, styra mm så att alla känner sig säkra. Turerna anpassas efter allas erfarenhet och vi instruerar och ser till att alla känner sig trygga under hela turen. Vi har ingen åldersgräns på våra turer, det är du själv som avgör om ditt barn är redo att rida med på en tur. Vid behov så kan vi även ta med ett barn på en trygg handhäst.

Vi hämtar hästarna tillsammans i hagen, borstar och sadlar för att bekanta oss med hästarna. Självklart hjälper vi dom som känner sig osäkra.
Under alla turer hålls pauser för hästarna att vila upp sig och ryttare att sträcka på benen.

Sommarturer:
3 timmarstur med fika 750kr/pers
Halvdagstur med lunch 1100kr/pers
Heldagstur med lunch och fika 1700kr/pers

Vardagstur/guidad uteritt 1tim
500 kronor

Ålsjönrunt, rid/vandra med häst ca 2tim
Vi rider upp i skogen och går med hästarna på stig längs med sjön. Här finns fina möjligheter att stanna och bara andas eller avnjuta fika som vi bjuder på. Vi går ca 1/3 av turen.
Pris 
650 kronor

Barnridning ca 20 min
-12år
Har ditt barn aldrig sett, känt, klappat eller setat på en häst? Låt de uppleva dessa stora, snälla och mjuka djur och kanske våga sig på en liten ridtur. Vi leder alltid barnet och vi har hjälmar samt barnstigbyglar.
Pris
100 kronor

Månskensritter 
Låt oss ta dig med på en av våra magiska månskensritter. 
Våra härliga westernhästar tar dig fram i tystnaden genom skogen. 
Vid öppen eld njuter vi av en varm fika.
Kl  17.00 - 20.30
850kr/pers

Boka nu för att säkra din plats!
0702766850
kswestern@hotmail.com

Vi förbehåller oss rätten att ställa in ev. flytta turen vid mycket isigt väglag för hästar och människors säkerhet. Avgiften betalas självfallet tillbaka eller kan användas till annan tur.

Klädsel på tur Ta på er kläder efter väder, stabila byxor (gärna jeans), rejäla skor/kängor. Ta gärna med egen hjälm ifall du har, annars har vi att låna ut.

Försäkring
Hästarna är välutbildade och vana men dom är även bara hästar och människor är bara människor. Hästarna är försäkrade men om olyckan skulle vara framme för er som rider så är det bra att ni sett över er egen olycksfallsförsäkring Innan ni rider eller utför andra aktiviteter. All ridning sker på egen risk!

Bonuskort
Fråga gärna efter ett bonuskort om du tänkt återkomma. Du får en stämpel vid varje tur och efter fullt stämpelkort får du 100 kronor rabatt på nästa tur.